Vanillepavlova met vanilleslagroom en bessen
- Totale bereidingstijd: 105 min.
Ingrediënten
MERENGUE
4 ei witten (op kamertemperatuur)
1 snufje zout
200 g suiker
1 theelepel azijn
2 theelepels maizena
TOPPING
250 ml slagroom
2 eetlepels Taylor & Colledge Biologisch Bourbon-Vanille-Extract
50 g frambozen
70 g aalbessen
50 g bramen
100 g blauwe bessen
70 g aardbeien
Verse munt
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Teken een cirkel van 23 cm op het papier, draai het vervolgens om.
Stap 2: Klop de eiwitten met een snufje zout in een grote kom op hoge snelheid tot ze stevig zijn.
Stap 3: Voeg met de mixer op middelhoge snelheid langzaam de suiker toe en klop tot er glanzende pieken ontstaan.
Stap 4: Spatel vervolgens de maizena en azijn erdoor met een rubberen spatel.
Stap 5: Stapel de meringue op de cirkel op het bakpapier. Zet de bakplaat in de oven en zet de temperatuur dan op 100°C.
Stap 6: Bak 60-70 minuten en zet dan de oven uit. Houd de deur gesloten en laat de pavlova ongeveer 30 minuten afkoelen. Zet de pavlova voorzichtig op een taartplateau.
Stap 7: Klop de slagroom met het bourbon-vanille-extract tot er pieken ontstaan. Garneer de pavlova met de slagroom, bessen en verse munt.
- Prep Time: 15 min.
- Rusten: 30 min.
- Cook Time: 60 min.