Ga naar de inhoud
  • Over ons
  • Onze producten
  • Duurzaamheid
  • Recepten
    • Nieuwste recepten
    • Alle recepten
    • Danmark / Denmark
    • Ireland / Ireland
    • Italia / Italy
    • Lietuva / Lithuania
    • Norge / Norway
    • Schweiz / Swiss
    • Suomi / Finland
    • Sverige / Sweden
    • United Kingdom
Menu
  • Over ons
  • Onze producten
  • Duurzaamheid
  • Recepten
    • Nieuwste recepten
    • Alle recepten
    • Danmark / Denmark
    • Ireland / Ireland
    • Italia / Italy
    • Lietuva / Lithuania
    • Norge / Norway
    • Schweiz / Swiss
    • Suomi / Finland
    • Sverige / Sweden
    • United Kingdom
Terug naar recepten

Romige vanilleprofiteroles

Heerlijke romige vanilleprofiteroles.

Deel dit recept

Printen
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke romige vanilleprofiteroles.

Romige vanilleprofiteroles


  • Totale bereidingstijd: 70 min

Ingrediënten

DEEG

  • 250 ml water
  • 125 g boter
  • 150 g bloem
  • 4 grote eieren

ROOM

  • 400 ml room
  • 1 tl Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta
  • 75 g basterdsuiker
  • Poedersuiker ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht) en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Stap 2: Verhit in een middelgrote pan water en boter, al roerend, tot de boter smelt en breng het mengsel aan de kook.

Stap 3: Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel totdat het mengsel loskomt van de zijkanten en een bal vormt.

Stap 4: Doe het deeg in een kom en mix de eieren één voor één met een mixer door het beslag. Blijf kloppen tot het dik en glanzend is.

Stap 5: Schep het deeg in een spuitzak met een grote (2 cm) ronde spuitmond. Spuit rondjes (3-4 cm) op het bakpapier en laat hierbij minimaal 5 cm tussenruimte vrij.

Stap 6: Bak de soesjes in 30 minuten gaar. Verwissel halverwege de baktijd de bovenste en onderste bakplaat en bak tot de soesjes goudbruin zijn. Zet de soesjes na het bakken op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Stap 7: Voor de slagroomvulling klop je de room, Taylor & Colledge Biologische Vanillepasta en basterdsuiker stijf. Schep het mengsel in een spuitzak met een klein rond spuitmondje en leg de spuitzak in de koelkast totdat je klaar bent de soesjes te vullen.

Stap 8: Wil je de soesjes serveren? Vul ze dan met slagroom via de onderkant met een spuitmondje of snijd de soesjes doormidden en maak toefjes. Bestuif ze eventueel nog met poedersuiker en leg ze op een mooi plateau.

  • Prep Time: 40 min
  • Cook Time: 30 min

Did you make this recipe?

Share a photo and tag us with #instahandle - we can't wait to see!

Meer recepten

Loading...
Heerlijke witte-chocolademacadamiakoekjes.

Witte-Chocolademacadamiakoekjes

met Biologische Vanillepasta
Heerlijke frozen strawberry vanilla daiquiri.

Frozen Strawberry Vanilla Daiquiri

met Biologische Vanillepasta
Instagram Facebook-square
  • Contact
  • Algemene Voorwaarden
  • Compliance
  • Privacyverklaring
  • Cookieverklaring
  • Contact
  • Algemene Voorwaarden
  • Compliance
  • Privacyverklaring
  • Cookieverklaring
Taylor & Colledge ©2023