Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke geglazuurde sinaasappel-vanillezalm met groene groenten.

Geglazuurde sinaasappel-vanillezalm met groene groenten


  • Totale bereidingstijd: 70 min.

Ingrediënten

ZALM

4 zalm filets zonder huid (150 g per filet)
1 sinaasappel, biologisch, schil en sap
1 Taylor & Colledge Biologisch Vanillestokje
50 ml ahornsiroop
1 teen knoflook, gesneden
1 eetlepel olijfolie

GROENTEN

1 teen knoflook, gesneden
3 lente-uien
3 baby paksoi
1 eetlepel olijfolie
150 g doperwtjes
150 g edamameboontjes
200 g sperziebonen
50 ml groentebouillon
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamzaad
Zout, Peper


Bereidingswijze

Stap 1: Snijd de zalm in 4 stukken en leg ze in een ovenschotel of diep bord.

Stap 2: Combineer sinaasappelsap, sinaasappelschil, ahornsiroop en knoflook in een kleine steelpan. Splits het vanillestokje met een mes en schraap de zaadjes eruit. Voeg de peulen en zaadjes toe aan de pan en breng aan de kook. Giet het vocht over de zalm en laat 30 minuten marineren.

Stap 3: Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1 cm. Hak de paksoi. Verwijder de harde uiteinden van de doperwtjes en sperziebonen. Kook de doperwtjes, sperziebonen en edamameboontjes 5 minuten in kokend water en giet af.

Stap 4: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schroei de zalm, 4 minuten aan elke kant. Giet de resterende marinade erbij en bedek de zalm gelijkmatig. Haal van het vuur zodra de zalm gaar is.

Stap 5: Verhit in een tweede koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de knoflook, lente-uitjes en paksoi toe en roerbak 3-4 minuten. Voeg doperwtjes, sperziebonen en edamameboontjes toe. Schenk de bouillon en sojasaus erbij, breng op smaak met zout, peper en sesamzaadjes.

Stap 6: Serveer de zalm op de groene groenten en besprenkel met sinaasappel-vanillemarinade.

  • Prep Time: 20 min.
  • Rusten: 30 min.
  • Cook Time: 20 min.