Appelchutney met ui en vanille
- Totale bereidingstijd: 60 min.
Ingrediënten
800 g appels
2 eetlepels citroensap
3 uien
1 stuk gember (3 cm)
1 Taylor & Colledge Biologisch Vanillestokje
200 ml witte wijnazijn
200 g geleisuiker
1 snufje peper
1 theelepel mosterdzaadjes
Bereidingswijze
Stap 1: Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Besprenkel de appelstukjes met citroensap.
Stap 2: Schil en hak de gember en uien fijn. Splits het vanillestokje met een mes en schraap de zaadjes eruit. Meng de appels, uien, gember, vanillezaadjes en peul in een middelgrote pan.
Stap 3: Voeg de witte wijnazijn, peper en mosterdzaadjes toe en kook op middelhoog vuur tot de appels zacht zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten.
Stap 4: Roer de geleisuiker erdoor en kook op hoog vuur gedurende 2 minuten.
Stap 5: Vul de hete appelchutney in gesteriliseerde potten. Sluit af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 6: Serveer met kaas en brood of bewaar de chutney tot 6 maanden in de koelkast.
- Prep Time: 35 min.
- Rusten: 25 min.